Wednesday, December 29, 2010

1st ContesT by Adam HaiQaL

salam buat semua pembaca
termasuk sekali buat si Adam HaiQaL yang pembuka
untuk cOntest yang sungguh bermakna
....................

1st skali aque nak ucapkan tahniah untuk
adam coz kejayaan untuk beliau menganjurkan
contest ni buat pertama kalinya.
memang aque nampak ramai jugak yang join benda ni
tapi ndak salah kalau aque pun join sekali
niat buat nak menang hadiah
cuma sekadar berkongsi cerita
buat semua

bila sebut pasal tajuk 
"kenangan 2010 azam 2011"

memang aque tau semua 
orang ada kenangan...
aque sendiri pun ada bha juak...
pasal orang xda feeling jak tu xda kenangan..
"am i right?"
(copy paste from my lovely lecturer Darshan)

kenangan aque 2010 ni??
kejap ek aque fikir dulu...
baru teringat.. kenangan paling 
manis dan pahit aque rasa dalam masa 
yang sama...


nampak gambar ni?
okay lah aque nak explain apa kaitan
gambar ni ngan kenangan aque dalam 2010 ni
pelamin ni adalah kenangan manis aque 
atas kejayaan aque mencipta , membuat pelamin
yang ke dua sepanjang hidup aque.
pelamin ni hasil kerja aque sendiri tyme 
kahwin kazen aque (pengantin lelaki)
bulan 9/2010.
kat Lahad Datu.


atas kepercayaan yaNg beliau aque bagi
so aque diberikan assignment untuk siapkan
benda ni 8pm-4am
pasal awal pagi pengantin dah nak datang
"just untuk duduk pengantin jak pun"
xpayahlah cantik sangat.
lain lah kalau pelamin
kat umah pengantin pompuan.

memang payah jugak nak buat
benda ni bila berlatar belakangkan simen
udah masa di bagi pun terhad
bahan lagi kurang.

memang macam mau gila jak aque malam
ke hulu ke hilir cari bahan sesuai.
last2 aque ambek keputusan
buat background guna kain langsir
yg sama di guna dengan langsir
kat tepi tu..nampak??hehehe
1st aque jadi jahat jugak
sambil bisik dalam hati
"bukan aque juak kahwin..so buat apa mau cantik2?"

selesai jak aque buat
assignment ni..
(start plak kenangan pahit)
gigi aque meragam lah plak
xtau lah sebab environment
kat umah uncle aque tu
sejuk sangat smpai
sakit mau pengsan jak
...............................
dah lah kena migrain
semalaman xda tidur...
kena sakit gigi lagi..
so aque pun ambek keputusan
balik ke rumah agak2 dalam 30km
dari umah uncle aque.
______________________________________-
azam 2011 pulak?

aque rasa aque xda azam lagi
pasal busy ngan keja sekarang
cuma aque ingat mau buka
kedai untuk
tempahan alat2 perkahwinan..hahahaha
sapa2 yang nak kahwin just
import jak aque buat
pelamin korang..hahahaha

THE END
"usah turuti reaksi emosi...lantaran implikasi tidak serasi dengan imaginasi" 




7 comments:

  1. comel jeah entry!hehe thnx for joining bro!

    ReplyDelete
  2. faiz~ tpt lepak kat umah pengantin lelaki jak bha ni..hehehehe
    kecik~ hehehehe tQ tQ tQ tQ

    ReplyDelete
  3. adam dah list kan senarai nama peserta..sila inform kalau nama tiada dalam senarai..:)

    ReplyDelete
  4. thanx...
    sila checklist nama anda dlm blog adam!
    keputusan akan disiarkan within 2 days from now :)
    Gudluck and thanx for joined the contest.
    For those yang menang,i'll inform thru my blog ; and for those yg xmenang,its okay kann?Jangan pulak pasni xnak bertegur sape pulak ye...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts