Sunday, February 20, 2011

ketepikan keinginan ketengahkan keperluan

subuh yang buat fikiranQue bercelaru
memikirkan sesuatu yang mana harusQue pilih
tapi hari ni AQue terpaksa memutuskan 
yang mana harus Que pilih
ni bukan bab jodoh ka apa yg seumpama dengannya
kira benda ni sudah lama jugak AQue plan
tapi mau ndak mau terpaksa AQue buat
keputusan dalam masa yg terdekat
<<<>>>
berkaitan dengan tajuk entry kali ini
maybe ada terpingah-pingah terbingung sendiri apa
jugak point sebenar AQue mau sampaikan disini
bukan mesej ka apa..entry kali ini
just luahan hati jak pun....
sebut pasal idaman
memang semua org tau apa yang dimaksudkan 
dengan idaman..
so AQue just nak kongsi idaman
AQue yg agak2 sudah dekat 2tahun
AQue plan benda ni
kira idaman jugak kan bila kita
ada keinginan untuk memiliki sesuatu
@ dalam bahasa inggerisnya "desire"
so AQue mulakan dengan apa benda yg aQue inginkan selama ni

jeng jeng jeng..




inilah binatang yang AQue inginkan selama ni
tapi kan tapi kan tapi kan...
atas sebab2 yang ndak dapat 
dielakkan AQue terpaksa membatalkan niat
untuk memiliki benda ni...
sebab bila fikir balik
buat masa sekarang ni pun kasut lama still oleh
pakai lagi pun..so buat apa mau 
beli baru...lagipun AQue bukan jenis
yang maen petik jari jak terus benda tu datang sendiri
kena ada usaha jugak baru dapat..

tapi AQue bukan mau mengeluh lah pasal benda ni
hahahah ceh tiada lah bha tu pasal kasut jak pun mau
kecewa...hahaha memang sudah lumrah hidup lah bha tu
seperti yang aque pamerkan ditajuk tu terang2
aque ketepikan bab untuk memiliki kasut
tu kepada benda yang AQue sendiri ndak rancang benda ni awal2
tapi direct2 trus beli..

ni lah keperluan yang AQue maksudkan
maybe ada yang ingat keperluan tu dari aspek pakaian kah 
makanan kah..tapi bagi AQue benda ni salah satu keperluan
untuk AQue dalam menghabiskan sisa2 ada dalam 3bulan lagi dalam uitm ni
insyaAllah...
mana projek entrepreneurship 
AQue kena buat buku
so memerlukan kos yang besar untuk print semua tu..
1st memang gila jugak bila AQue buat survey
hari tu di Karamunsing try cari
printer laserjet untuk colour
<<<>>>
last2 AQue fade-up pasal semua kedai
letak harga yang hampir membunuhQue
hahahahaha
memang kawan mana ntah bagitau AQue
laserjet ni murah kunun boleh dapat dlm 300+ lah begitu
hahahaha tengok2 RM980 geng!
hahahaha
matilah jugak...gaji keja AQue 
tyme cuti pun ndak cukup wo utk cover laserjet..
hahahahahahaha
tapi ndak kisah lah..harap2 dengan
ada benda ni skurang2 nya dapat 
jugak mengurangkan kos dalam
sistem pembelajaran AQue...
mana mau submit assignment segala...
<<<>>>
tapi sampai sekarang AQue terfikir
1 benda jak....
" macamana lah AQue mau angkat semua brg AQue ni nanti hujung sem?
imagine punya imagine....AQue ingat kalau setakat kancil beliau AQue mau bawak dari LD
buat angkat barang ni semua balik.....ndak muat wo...hahahha barang 3tahun punya bha ni...
terpaksa lah AQue sewa lori ni kalau mau balik Ld udah..hahahahaha"


AQueyangtidakberhentiberfikir,
zyezye_kansai89


2 comments:

  1. hahahahha .. sewa lori la bahhhhhhh

    ReplyDelete
  2. hmmmm..menyindir ka tu iyya??hahahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts