Wednesday, February 23, 2011

PERSOALAN YANG BERMAIN DIFIKIRANQUE

ASSALAMUALAIKUM
PEMBUKA BICARA
<<<>>>
MEMANG AQUE SENDIRI NDAK TAU APA BENDA AQUE 
MAU MEMBEBEL MALAM NI..MALAR LAH BHA JUAK MAU MEMBEBEL
TAPI AQUE NDAK KISAH LAH AQUE MAU MEMBEBEL PASAL BUKAN AQUE KACAU SAPA2 PUN.. WALAUPUN DALAM KEADAAN BUSY,SAKIT GIGI, KETIDAKCUKUPAN TIDUR AQUE MEMAKSA DIRI UNTUK MENG "UPDATE" JUGAK BLOG AQUE YANG TIDAK SEBERAPA HEBAT JIKALAU / ANDAIKATA DI BANDINGKAN DENGAN BLOG MEREKA2 YANG HEBAT..
AQUE SEDAR AQUE SIAPA..
SEKADAR BLOGGER YANG BIASA2 JAK PUN..
MALAM NI AGAK2 TERBUKA HATIQUE UNTUK 
MEMBEBELKAN PASAL SATU SOALAN YANG AQUE DAPAT DARI SALAH SEORANG KAWAN DALAM FACEBOOK..DIA TANYA AQUE PASAL APA PENDAPAT AQUE BERKAITAN DENGAN FOLLOW MEM FOLLOW DALAM DUNIA BLOG NI.
SO AQUE PUN DENGAN TIDAK TERAGAK-AGAK BERTANYAKAN SOALAN YANG SAMA DALAM WALL WASABER (WE ARE SABAHAN BLOGGERMANIA )
THEN ADA LAH JUGAK PENDAPAT DARI SANA YANG AQUE BOLEH KONGSI SERBA SEDIKIT
JOM TERJAH!

INILAH PENDAPAT YANG AQUE DAPAT..
AQUE UCAPKAN BERBANYAK2 TERIMA KASIH PADA SALEHAH NGAN SAMIZUL COZ
SUDI MEMBERIKAN PENDAPAT/OPINION/PANDANGAN SEGALA.
TAPI AQUE MEMPUNYAI ADA PENDAPAT AQUE SENDIRI
1ST AQUE MEMANG PERCAYA ADA SEGELINTIR DARI KITA2 NI (BLOGGER)
HANYA MEMENTINGKAN POPULARITI DALAM DUNIA PERFILEMAN  ALAM MAYA NI SEBAGAI PENGGANTI KETIDAKPOPULARAN DIRI DALAM KEHIDUPAN HARIAN 
(APA KAITAN?). TAPI BAGI AQUE LAH..BAGI AQUE ARK...JANGAN MARAH ARK..
BAGI AQUE BENDA NI MEMANG SUSAH AQUE MAU CAKAP PASAL APA ISTILAH FOLLOW NI DALAM BAHASA MELAYUNYA MEMANG IKUT YANG BOLEH DIDEFINISIKAN SEBAGAI KITA IKUT SETIAP PERKEMBANGAN DALAM BLOG ORANG TERSEBUT.
 (KALAU SALAH SILA BETULKAN)
THEN MAKA DENGAN ITU AQUE BERPENDAPAT YANG BENDA NI MENGIKUT EXPERIMENTASIAN AQUE LAH..WALAUPUN AQUE MASIH MENTAH DALAM BENDA NI (BLOG WORLD)
AQUE RASA AQUE NDAK HANYA IKUT (FOLLOW) ORANG PUNYA BLOG DIMANA MASA AQUE BERJALAN2 BERSANTAI2 SAMPAI KADANG TERLENA DALAM BLOG ORANG AQUE MENDAPATI YANG BLOG NI SETELAH AQUE ANALISIS BETUL2 YANG ADA INFO/ MAKLUMAT YANG AQUE BELUM DAN TIDAK TAHU SAMA SEKALI..
SO NDA PAYAH LAH AQUE MAU BAGI CONTOH LINK NYA DALAM NI PASAL TAKUT2 NANTI ADA PLAK YANG CEMBURU  DAN MULA BERTANYA KEPADAQUE
"NAPA link BLOG AQUE NDADA?"
HEHEHEHEHE
LAIN DARI ITU JUGAK AQUE RASA BENDA NI MEMANG TERPULANG DENGAN SIAPA2 YANG MAYBE ADA PANDANGAN ATAUPUN SEBAB TERTENTU KENAPA DORANG FOLLOW BLOG ORANG..
TAPI SOALAN NYA DISINI...TADI TU INTRO JAK..HAHAHAHA
SOALANNYA.
PERLU KAH KITA FOLLOW ORANG DAN MINTA ORANG TU FOLLOW KITA BALIK?
RASA MEMANG TIDAK RASIONAL PLAK... MACAM MEMAKSA NI..HAHAHAHA
SAMPAI ADA YANG MERAYU2 SEGALA..PLEASEEEEE LAH..HAHAHHA
SO AQUE NDAK MAU MEMBEBEL LAMA DALAM NI PASAL SEKARANG AQUE DALAM PROSES MEMPERSIAPKAN CERITA AQUE UNTUK DIHANTAR DALAM
STAGE KE 2 UNTUK BLOGGER OF THE MONTH UNTUK BULAN 2 NI..
NDAK BANYAK SUDAH MASA AQUE..HAHAHAHA
SO...AQUE RASA ITU JAK BENDA YANG BERMAIN DALAM FIKIRAN AQUE..TERJAWAB ATAU TIDAK AQUE SENDIRI PUN NDAK TAU..HAHAHAHA SO KEPADA MEREKA2 YANG FOLLOW BLOG AQUE NI AQUE HARAP ADA SEBAB KENAPA DORG FOLLOW...MAYBE JUGAK BERMINAT ATAU SEKADAR MENJAGA HATI, NDAK PUN SETAKAT MAU RAIH POPULARITI...SO BUKA MATA,BUKA HATI...LU FIKIR LAH SENDIRI..

AQUE DENGAN PANDANGANQUE,
KAU DENGAN PANDANGANMU,
PERSEPSI KITA TIDAK SAMA,
LAIN JASAD LAIN RASA,

ANDAI ADA TERKASAR BAHASA,
HARAP KEMAAFAN DARIQUE,


aQueyangtidakbosanmembebeL
zyezye890125


4 comments:

 1. Ha2, setuju eh.. Ngam lah tu pendapatmu. Memang pun ramai Blogger di luar sana yang gian populariti. Gian fulus pun ada. Iklan bertimbun2, isi hampeh. Blog pun kadang hampeh sama, hua2.

  T.kasih a sudi bagi 'backlink'. Tu nama kena sebut n ada Link tu contoh Backlink yang bagus di kalangan geng Blogger.. d(^^,)

  ReplyDelete
 2. hahhahaha..fulus tu bha mahal..hahahaha ndada guna jugak klu gian populariti isi ndada...sama2...backlink tu biasa jak pun..skurang2 nya pembaca dapat jugak baca info direct pollo...(walaupun terpaksa)..hahahaha

  ReplyDelete
 3. Hahaha, biasalah la bah tu, tapi apa2 pun terpulang sama kita juga, kalau suka blog tu, follow la, kalau tak suka, tak payahlah, ekekeke.

  Kalau saya, orang minta saya follow, saya tgk dulu kandungan blognya, kalau merepek, lucah dan bersifat politik, memang saya takkan follow.

  Tapi kalau blogger yang suka share tips, life experiences and especially newbie blogger, memang saya akan follow untuk bagi semangat. :)

  ReplyDelete
 4. betul3..aque sukung 101%..hahahaha

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts