Tuesday, June 14, 2011

akanQue cuba sedaya upaya

-السلام عليكم-

fisrt of all aque just nak minta maaf
kepada sesiapa saja secara langsung mahupun 
tidak andaikata apa yang aque ingin 
sampaikan hari ini ada yang buat 
mereka terasa..namun tiada sangkut paut untuk
aque menyakiti sesiapa..
aque just nak mengingatkan diri aque
yang senantiasa lupa/alpa/leka
dalam menempuhi kehidupan 
sebagai seorang insan
dalam dunia yang penuh
dengan segala pancaroba ini.
aque tau yang dalam sedar ndak sedar aque
memang ada banyak buat salah
walaupun bukan dengan orang
tapi dari aspek pandangan orang sekeliling,
aque ndak tau apa yang diorang akan
fikir pasal setiap benda yang kita lakukan
itu perlukah ataupun sebaliknya
tapi memang aque terus terang yang kadang2
aque cepat terasa dengan setiap kata2 orang
terutamanya mereka yang lebih tua...
aque pun ndak tau mau kategorikan/kelaskan
diri aque dalam kategori karnivor/omnivor ataupun apa
cuma aque rasa lagi bagus kalau aque sendiri
katakan yang aque ni ego/sensitif
terutama dari segi memberi pandangan.
mengapa aque cakap begini?
sebab bagi aque "its better" kalau
aque sendiri yang cakap apa yang aque 
rasa tentang diri aque daripada tunggu
orang laen yang cakap...
dan buat masa sekarang ni aque
dalam proses mencari apa yang aque ingini
iaitu mencari dimana silap diriQue sendiri
yang tidak boleh langsung terima teguran tentang salah pada diri
malar asyik dengan kemegahan yang senantiasa betul dengan
setiap apa yang dilakukan dalam mencari erti sebenar kehidupan
..............................
fuh!
aque just nak cakap pada diri sendiri yang
aque perlukan masa untuk mengubah 
benda ni untuk kebaikan diri sendiri
seterusnya maju walaupun setapak kehadapan
<<<>>>

"perjuangan yang masih belum selesai"





4 comments:

  1. anda dimaafkan..hehe....gurau je=)

    ReplyDelete
  2. pengalaman jie..ajar kita jadi dewasa..
    selamat mmbesar jie ^^,

    ReplyDelete
  3. ziziee~~ http://finieramos.blogspot.com/2011/06/1st-contest-by-finie-ramos.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts